Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J32a16n 16K14a90r92a73s15e50k

13. 9. 2023 14:55

tomu co autor sepsal se rika 'objevovani Ameriky'

Ano, spolecnosti vzdy tihnou k 'jakesi' stabilite - podle Paretova principu (80:20) je ve spolecnosti vzdy 80% obcanu, kteri by radi, aby vsechno zustalo pri starem, aby se nic nemenilo atd. Vetsina spolecnosti to tak chce a proto jsou jakekoliv zmeny ve spolecnosti vzdy obtizne.

Zejmena, kdyz by se ty zmeny mely tykat obcanu nejak primo - napr. tim, ze musi cekat v aute.

A jeste jedna poznamka:

Je to zvlastni, kdyz v 70. letech komuniste tvrdili, ze demonstrace v centru Prahy nemohou povolit, protoze by se rusil bezny provoz a ze protestujici mohou klidne protestovat nekde v Hornich Kotehulkach, tak to byla komunisticka zvule a antidemokracie.

0 1
možnosti
LP

Takže jinými slovy, blokovat dopravu včetně sanitek je v pořádku, protože to je něco nového?

1 0
možnosti
MR

Ekologie je jednak znakem blahobytné společnosti a jednak je znakem určité fáze dospívání další generace. Dále za tím stojí," vynětí" dětí a dospívajících z "práce" pro společnost a jejich hodnoty.

Co zde zcela chybí, je pohled do minulosti, kolik investic a změn se v Evropě a u nás už udělalo, a i to že nejsme pupek světa, ale máme jen malá procento zastoupení a vlivu k ostatním civilizacím, jež mají jiné historické kořeny a tah na branku.

Zcela se zde zapomnělo na předchozí klimatické hrozby, a to rozrůstání pouští, pro Evropu to je Sahara a Arabský poloostrov.

To celé vlastně ukazuje na změnu chování celé Evropy, jež se dostala pod silný vliv pravé mozkové hemisféry, kde je cit pro celek, jak vše je spolu, tím pádem kolektiv, sociální komunikace, emoční inteligence, duchovnost, láska, rodina, příroda, ekologie ... . Tu mají aktivnější ženy. Evropa se soustředila jen sama na sebe, na jednu generaci – děti a zcela odmítá – či odmítala být tím co ji historický náleží, jinak by zanikla, a to stabilizovat celý region Blízký východ, Afriku ... .

Je to dáno rozpadem generačních rodin, předávání hodnot, tradic, mužských a ženských roli ve vztazích a inicializace do dospělosti, ale i podíl na hodnotách společnosti. To nastalo po 2. světové válce, kde se silně oslabila mužská populace, tedy levá m.h., kde je cit pro blízkost, tedy realita, řád, čas, autorita, hodnoty. Dnešní mladé generace vychovává, už jen škola a rodiče, či jeden rodič, pak tu je i syndrom matek, jež mají indigové děti, či americkou výchovu, dítě je osobnost. Zcela tím pádem chybí tzv. ukotvení v životě, společnosti, kolektivu, ve finančních situacích a vliv mají ještě sociální media. To vede k takovým společenským excesům a vychylování těžiště společnosti v rámci generační cesty, kde pak je multikulturalismus, ničení historické cesty, problém se sebeidentifikací, x pohlaví, ekoteror ... . . To srovnává do rovnováhy tlak života a životních podmínek, jež pak vytváří osobnost a z uhlí diamant.

1 0
možnosti
Foto

S tím pánem, co ty chuligány seřezal, docela sympatizuji.

2 0
možnosti
MS

Nejsou to žádní aktivisti, ale vandalivé a teroristi a rozhodně nemají žádné shromažďovací právo na silnici, protože takové právo neexistuje.

7 0
možnosti
JK

Z nadcházejícího teplotního kolapsu naštěstí nikomu co rupat nervy nemaj, tam je to neomluvitelné, žejo. Stejně nic takovýho neexistuje a i kdyby jo, tak nezbejvá než na to jen čumět.

0 4
možnosti
MK
Foto

No, tohle skončí až velkým průšvihem. Poteče krev... Bohužel...

1 0
možnosti
Foto

Já bych je tam přilepil pořádně a nechal tam alespoň 48 hodin.

6 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 803x
Svět, ve kterém žijeme, pracujeme a řešíme každodenní problémy, je založen na uhlíku. Uhlík je základní stavební kámen života.

Seznam rubrik