Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že vaše úvahy a naznačené souvislosti se s vysokou pravděpodobností potkávají s realitou.

1 0
možnosti

Jaký výcvik je asi potřeba pro teroristy na Toyotě s kulometem? Proč do toho taháte zrovna Rusko? Tam mají myslím momentálně jiné starosti. Na polích v Izraeli dělá 5000 Thajců. Proč tam nedělají Palestinci?Za miliardy z unie se žije snadněji.

1 2
možnosti

Islámští teroristé dlouhodobě provozují výcvikové tábory. Asi se tam neučí pouze řídit Toyoty, že ne.

2 0
možnosti

Na serveru Novinek jsem četl zprávu z pera ukrajinského činitele, že Rusko dodává zbraně ukořistěné na Ukrajině Hamásu s cílem propagandisticky poškodit Ukrajinu, až se u Hamásu takové zbraně najdou. Jde o zbraně dodané Západem Ukrajině. V podstatě jde o dvě možnosti:

1. Rusko skutečně ukořistěné zbraně dodává Hamásu

2. Zbraně dodané Západem se přes zkorumpované ukrajinské překupníky prodávají do dalších oblastí, tedy i Hamásu.

Laskavý čtenář at si sám udělá závěr, která z možností je pravděpodobnější.

4 1
možnosti

J33a88n 65V82ě95r69n55ý

17. 10. 2023 14:35

Tak šance že Ukrajinští konskripti prodají samopaly a útočné pušky Arabášům, ne moc jinejm od těch, kteří na ně střílejí z protějšího zákopu je asi o hodně menší, než že Ruské vojenské vedení rozhodne poslat pár set ukořistěných pušek nějakým teroristům, kvůli propagandistickým účelům.

1 0
možnosti

J28i77r69i 51T15i71c62h92y

10. 10. 2023 16:04

Urcite to zavinlo Rusko - pardon, zapomnel jsem tam napsat dve SS!

3 2
možnosti
Foto

J62a93n 20Š90i17k

10. 10. 2023 12:56

Myslím, že zorganizování této teroristické akce ční vysoko nad inteligenčním kvocientem současných armádních i politických špiček Ruska.

2 1
možnosti

Nejde tak o válku, ale vlastně stav a cesta která to umožnila a ta už je tu nějaký čas. Evropa snila svůj sen pod vedením ženské logiky, kde svět je jedna rodina a lidi hodné děti, a navíc v době blahobytu a míru, i klidu zbraní přírody a planety. Evropa, se uzavřela do sebe a opomíjela svoji historickou, mnohdy tvrdě zaplacenou roli, a to být geopolitickým hegemonem a tím pádem stabilizovat okolní regionu a nedovolit civilizačním a mocenským predátorům, rozvracet zde stabilitu. Vše se postupně otevřelo a otvírá s odchodem kancléřky Merkelové, jež se snažila vše tzv. řešit - uplácet penězi, a zametat věci pod koberec. Navíc Evropa nemá silné osobnosti, jako byl maršál de Gaulle, Mitterand, Thatcherovou ... , ale vládne kolektiv a politici vyrostlí v zákulisí kanceláří a politických her, bez tvrdé konfrontace s realitou. Něco podobného se dělo i v Izraeli, kde nedáno se mladé generace bouřili proti určité despocii, jež vychází z toho, že Izrael je permanentně v ohrožení. Evropa snila a byla v globalizaci a nevnímala, jak postupně jí to ekonomicky, geopoliticky a další, oslabuje, a vytvářela svět různých restrikcí s dopadem na ekonomiku Evropy, zde třeba klima. Tuto cestu Evropy pečlivě monitorují okolní civilizační predátoři, a po odchodu madam Markell, tak první se aktivoval Putin, pak sama příroda, Covid, pak přišel ekonomický pád Evropy, kde nemá pod kontrolou důležité výrobní a surovinové zdroje, pak pád ideologie lidských práv, práv jedinců nad právy společnosti, jež tu není pro jednu právě aktivní generaci a její stav vnímání reality a chování. Izrael tak jako Evropa prošel mezigenerační výměnou a jsou zde generace vyrostlé v klidu a blahobytu, žijící v internetu a mobilech. Toto mocenské geopolitické vakuum Evropy, pak je vodou na mlýn Iránu, Číně, Erdoganovi, jež cítí příležitosti a možnost vytvořit nová geopolitická centra a vládu na úkor Evropy. Zkrátka jde o tzv. jev, generačního vychylování těžiště, kde každá generaci si vytváří svůj svět, a okolí jej tla

8 1
možnosti

a okolí ji tlačí do reality. Je potřeba si obnovit vnímání a cit pro to co je společnost a její historické kořeny, hodnoty, cesta, a to co stvořili předchozí generace, to že to nepřišlo shůry, a právě aktivní generace to nemá právo prostě rozfofrovat ... . To je naše těžiště existence., společnost ... .

4 1
možnosti

Myslím si, že Rusko v tom tolik nebude. Minimálně ne od začátku.

Na přípravu útoku takového rozsahu podle mě potřebujete roky. Rusko plánovalo, že Ukrajinu obsadí za pár týdnů, tudíž nemyslím si, že by bylo až tolik zaangažované. Navíc, Izrael Ukrajinu zcela zřetelně moc nepodporoval. Kdyby se ho Rusko snažilo napřímo destabilizovat, mohlo by změnit jeho postoj.

Co by Izrael získal útokem na Irán? Pár poničených budov, pár sestřelených stíhaček a zajatých židovských pilotů a naštvání sousedů, přes které by útoky byly vedeny. Čím více poničených budov, tím větší šance na sestřelení nějakého letadla. Ano, je možné, že nastane omezená odveta. Ale rozhodně nepočítejme s něčím masivním.

1 2
možnosti

Díky za informace!

Vnímám to právě takto od počátku konfliktu.

Podle jednoho blogera mezi námi, kterého pro způsob psaní považuji za amerického agenta, agresivní a imperiální Rusko třetí světovou válku již dávno rozpoutalo, dávno před tím, než napadlo Ukrajinu.

Podle investigace Respektu, záhy po rozpadu Sovětského svazu ruské tajné služby v Petrohradě založily speciální ústav s dobře placenými zaměstnanci, kteří měli za úkol rozbíjet jakékoliv smysluplné diskuse především ve státech Evropy, ale i po celém světě. Tuto fázi označujeme trolling. To je jen příprava na válku.

Pokračovalo to inseminací lživých informací do společnosti po celém světě nejen v Evropě, ale i v Americe a Africe. V evropských státech šlo o negativní hodnocení Evropské unie, obranné Severoatlantické aliance a politiky USA, a naopak rozvíjení kladných vztahů k imperiálnímu Rusku.

Postupně se tak utváří alternativní myšlení, kterému u nás díky ruským agentům a českým aktivátorům podléhá dle Elfů 15% (můj odhad je 30%), ale na Slovensku tomu podléhá téměř polovina společnosti. Podle toho také dopadly volby!

To už je jedna forma ruské hybridní války připravující vhodné podmínky pro invazi pěchoty. Ruská hybridní válka ovlivňuje volby a referenda v evropských zemích, podporuje rusofilii a rozvrací demokratické chápání světa. Začalo to obrácením vztahu k pravdě a lži, pak sousedské sounáležitosti byly nahrazeny závistí, nenávistí a strachem.

Alternativním myšlením nejsou poznamenáni jen prostí občané, ale i politické špičky společnosti! Hybridní válka začíná trollingem, pokračuje zmatečnými informacemi a končí invazí pozemních vojsk. Názorně to vidíme na Ukrajině. A budoucnost Evropy můžeme odvodit od přání kremelských vládců, že Veliká Rus má sahat od Lisabonu po Vladivostok!

6 8
možnosti

Proto také předpokládám zájem agresivního, imperiálního Ruska, které podporuje teroristické skupiny na Blízkém Východě, ovlivňuje zamrzlý konflikt v Syrii a zdá se, že jeho zájmem je totálně ovládnout celý svět.

Ostatně porovnejme postupy Adolfa Hitlera s postupy Vladimíra Putina! Jsou jako přes kopírák! Prohlášení o utiskování členů vlastního národa (Sudety-Ukrajina), selhání mezinárodních organizací (postoupení Sudet a Krymu), napadení sousední země a zájem o celý svět!

7 7
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 803x
Svět, ve kterém žijeme, pracujeme a řešíme každodenní problémy, je založen na uhlíku. Uhlík je základní stavební kámen života.

Seznam rubrik